Buitenplaats Vechtoever is een uitzonderlijk rijksmonument met een NSW status (Natuurschoonwet van 1928). Het privépark van circa 3,5 ha met zijn gevarieerde houtopstand, vijvers, bruggen, moestuin, boomgaard, aanlegsteiger en statige oprijlaan, behoort tot de fraaiste in zijn soort; de bijbehorende theekoepel is echter een juweel!

Zowel dit hoofdhuis als de op het landgoed naastgelegen orangerie zijn ieder afzonderlijk gerangschikt onder de Natuurschoonwet van 1928. Hierdoor bestaat de mogelijkheid het hoofdhuis ook zonder deze naastgelegen orangerie te verkopen.

Dit buitengewone (familie)bezit, met een inhoud van 4.000 m³ en een woonoppervlakte van 1.000 m², verkeert in goede staat van onderhoud en beschikt over een ingang aan zowel de Diependaalsedijk als direct aan de Vecht (met een eigen steiger).

Het ’grote’ huis is bijzonder geschikt voor particuliere bewoning en/of representatieve doeleinden. Op de parterre bevinden zich diverse salons, een eetkamer, werkkamer, bibliotheek en een serveerkeuken. De gezellige woon-/eetkeuken en diverse andere ruimten, waaronder een provisie- en wijnkelder, bevinden zich in het souterrain.

Op de 1e etage zijn er, naast een ouderslaapkamer, kleedkamer, badkamer, 2 logeerkamers, strijkkamer en hobbykamer, ook 2 zeer royale balkons met uitzicht op de Vecht. De 2e etage beschikt over 3 slaapkamers, een biljartkamer en een dienstbodekamer.


Bij rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 komt u als eigenaar, vruchtgebruiker of erfpachter in aanmerking voor de fiscale faciliteiten die hiervoor gelden binnen de Nederlandse wet- en regelgeving. Wat die voordelen precies inhouden kunt lezen in de brochure die u door hier te klikken kunt downloaden. Ook kan de makelaar u hierover meer informatie verstrekken indien gewenst.

sluiten

Nieuw-Loosdrechtsedijk 178 | 1231 LD Loosdrecht | t. 035-5822262 | f. 035-5779993 | info@ddeggroep.nl Copyright © 2012 DdeG Groep | Alle rechten voorbehouden | Eventuele fouten zijn voorbehouden | Website designed by DWanimations and DdeG Stylingconcept BV